ДЕНТАЛНА ФОТОГРАФИЯ

Денталната фотография е клон към науката стоматология в която, се документират за различни нужди, чрез снимки клинични случаи.  Денталната фотография е широко разпространена по целият свят,  в България тя все още едва навлиза като практика.

През 2000 г.  започнах да чета лекции и да водя курсове по дентална фотография първи в България. До сега през тези курсове са минали стотици зъболекари и са проведени над десетки практически курсове и  лекции на тема дентална фотография.

 

За мен голямо удовлетворение е фактът, че най-голямата компания за дентална фотография в света -Photomed - USA, включи в своя препоръчителен списък на курсове по дентална фотография и моите курсове, редом с най големите имена в това занимание, първи  в България.


На българският пазар беше издадена първата и единствена по родът си книга-атлас по дентална фотография " Тайният живот на зъбите",  с автор д-р Николай Николов. В книгата се дават ясни и лесни съвети за направата на по добри дентални снимки. Рецензент на книгата е доц. Р. Коларов, наш изтъкнат фотограф и специалист по лицево челюстна хирургия.

   ,